NDK Crystal High Pressure Reactor Explosion Blast in Illinois in 2009

schedule
2022-06-13 | 11:24h
update
2022-06-13 | 11:24h
person
Rauga Chemicals Co.
domain
Rauga Chemicals Co.
خرداد ۲۳, ۱۴۰۱
چکیده
این حادثه به دلیل ایجاد شکستگی در دیواره یکی از 8 راکتور شرکت NDK ناشی از فرآیند خوردگی و فشار بالای محیط واکنش رخ داد. طی این حادثه، پرتاب بقایای انفجار موجب مرگ یک رهگذر در فاصله 220 متری در یک پمپ بنزین شد. همچنین برخورد بخش دیگری از بقایا باعث تخریب دیوار یک شرکت و مصدومیت یک نفر شد.
C1R3-052022

متن
شرکت NDK از سال 2002 تولیدکننده کریستال مصنوعی در نزدیکی شهر بلویدر ایالت ایلینویز آمریکا است. طی فرآیند تولید، سیلیکا استخراج شده از معدن با محلول هیدروکسید سدیم مخلوط شده و در دما و فشار بالا به مدت 150 روز نگهداری می شود تا کریستال ها به خوبی رشد کنند. این شرکت از 8 راکتور فولادی به ارتفاع 17 متر و ضخامت دیواره 20 سانتیمتر استفاده می کند. مسئولان شرکت آگاه بودند که ترکیب سیلیکا و هیدروکسید سدیم با آهن موجود در دیواره فولادی واکنش می دهد تا لایه از سدیم آهن سیلیکات یا آکمیت تولید شود. به گمان مسئولان این لایه می توانست مانعی بر سر ادامه روند خوردگی در راکتورها باشد. در روز 7 دسامبر سال 2009 ساعت ’14:30 راکتور شماره 2 که در روز 120 ام از دوره 150 روزه رشد کریستال خود بود به شدت منفجر شد. شدت انفجار به گونه ای بود که یک قطعه بزرگ فولادی 220 متر پرواز کرد و پس از برخورد به یک رهگذر در نزدیکی پمپ بنزین، وی را به طرز غم انگیزی کشت. یکی از تکه های دیواره راکتور نیز پس از طی ده ها متر به دیوار یک شرکت برخورد کرده و یک نفر را مصدوم کرد. پس از حادثه بازرسان ایمنی به دقت دلایل این رخداد را بررسی کردند و دریافتند که علت اصلی انفجار ایجاد ترک روی دیواره راکتور ناشی از خوردگی و فشار بالای واکنش بوده است. نکته قابل توجه این بود که مسئولان شرکت NDK و حتی مسئولان ایمنی ایالتی با وجود توصیه های بسیار هیچگاه وضعیت داخلی راکتورها را بررسی نکرده بودند. همچنین پس از حادثه بازرسان ایمنی دریافتند که شرکت NDK هیچگاه از مقاومت لایه آکمیت در برابر خوردگی اطمینان نداشته و تنها فرضیه آنها بوده است. افزون بر این طراحی راکتورها باید مطابق با دستورالعمل های ارائه شده برای مخازن تحت فشار توسط سازمان ASME باشد که این مورد هم رعایت نشده بود. طراحان راکتور به گمان خود برای اطمینان خاطر از ایمنی کار ضخامت دیواره راکتورها بیش از حد معین گرفته بودند.
در ژانویه سال 2007 یک نشتی ناگهانی از هیدروکسید سدیم از بالای راکتور شماره 6 رخ داد که خسارت جانی و مالی به همراه نداشت. از اینرو شرکت NDK از شرکت بیمه خود کارشناسی را جهت بررسی حادثه استخدام کرد. این کارشناس پس از چند روز بیان کرد که دلیل حادثه خوردگی و تنش حاصل از فشار بالا بوده که عامل آن طراحی نامناسب راکتور و استفاده از آلیاژ نامناسب برای ساخت آن است.
Advertisement

در آگوست همان شرکت بیمه گزارش کامل خود را به شرکت NDK ارسال کرد و هشدار داد که استفاده از این راکتورها می تواند فاجعه های سنگینی را به بار بیاورد. نکته قابل توجه این نامه اشاره به خطر برای پمپ بنزینی بود که دو سال بعد رهگذر نامبرده جان خود را در آن از دست داد. با وجود این توصیه نیز شرکت NDK تصمیم به ادامه کار واحد به همان صورت و بدون بررسی کارایی لایه آکمیت در برابر خوردگی، گرفت. البته بازرسان ایمنی ایالتی استفاده از این راکتورها را برای مواد غیر خورنده تایید کرده بودند در حالی هیچ اطلاعی از ماهیت خورندگی مواد داخل آن به هنگام کار نداشتند. طی 6 سال کارکرد واحد تولید کریستال، مسئولان شرکت و بازرسان ایالتی تنها شرایط و تجهیزات خارجی واحد را بررسی کرده بودند. از دیگر خطاهای آشکار در این حادثه جانمایی نامناسب برای راه اندازی واحدی است که فشار و دمای عملیاتی بالایی دارد. چنین واحدهایی باید در مناطقی به دور از زندگی شهری و کارخانه های ناایمن مجاور باشند. در پایان بازرسان شرایط سختگیرانه ای را برای راه اندازی مجدد این واحد وضع کردند:
1- استفاده از فرآیندی در دما و فشاری پایینتر که پیشتر در ایالت اوهایو نیز به کار برده شده بود
2- طراحی دقیقتر راکتورها برای شرایط فرآیندی با مقاومت بهتر در برابر خوردگی
3- بازطراحی تجهیزات واحد به منظور کاهش آسیب های احتمالی به محیط اطراف
4- بازرسی های به هنگام از وضعیت داخل و خارج تجهیزات
اشتراک گذاری
Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
rauga.ir
Privacy & Terms of Use:
rauga.ir
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
21.09.2024 - 04:19:49
Privacy-Data & cookie usage: